maandag, april 16, 2012

World Cup Mountainbike 2012

De nieuwe editie van de World Cup Mountainbike in Houffalize zit er weer op. Onze ongefundeerde, ungesubstantieerde, en subjectieve indrukken?
  • We weten niet zeker of de concentratie van bikers op de Sertomont (tegenover de brandweer) een onverdeeld succes is. Bikers die ontelbare geforceerde bochtjes moeten rijden tussen linten? Niet erg spannend. Je ziet ze inderdaad veel, maar ze doen weinig spectaculairs. Nee, geef ons maar de vroegere editie.
  • Het feit dat de bikers niet meer door gen centrum gaan, had tot gevolg dat de expo-area aan de parking van Houtopia niet meer verbonden was met het parcours. Er liep dan ook géén volk op de expo. Een ramp, want waarom denk je dat exposanten betalen om te exposeren?
  • Alle volk dus geconcentreerd op de smalle Rue de La Roche. Vlakbij onze chalets, dat wel, maar voor de rest had je nergens "rondhang-ruimte" - iedereen was immers de straat op/af aan het wandelen, waardoor je voortdurend een richting moest kiezen in de stroom mensen. De gezellige kermis-sfeer in Houffalize centrum was er hierdoor niet.
  • De betaalzones waren zo lek als een zeef. We kennen het stadje uiteraard erg goed, maar zelfs eerste bezoekers vonden makkelijk een toegang tot het wedstrijdgedeelte zonder te hoeven betalen. Wij zien een financiele opdoffer.
  • Vorige editie meer dan 15.000 toeschouwers... dit jaar -durven we schatten?- minder dan de helft. We schaten tussen de 4 en 6000. Niet meer! Had het frisse weer er mee te maken? Geen idee. Maar de animo van vorige editie was er niet bij. Op het spektakelstukken XCE en FourCross waren en hoop en al een paar honderd aanwezigen.

Jammer, met wat hier aan het publiek gepresteerd werd, zou het me ten zeerste verbazen dat Houffa volgend jaar opnieuw op de kalender zal staan. Hopelijk deelt de UCI deze indruk niet.

Geen opmerkingen: